Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић, примио је данас Комесара за људска права Савета Европе, Нилса Муижниекса, и задржао се са њим у дужем разговору.

Главне теме разговора биле су функционисање институција за заштиту људских права, стање медијских слобода у Србији и отворена питања транзиционе правде. Комесар СЕ током разговора је показао посебно интересовање за проблеме у области слободе приступа информацијама и заштите података о личности, ефикасност Повереника у заштити тих права и однос извршне и законодавне власти према институцији Повереника.

Посебан предмет разговора били су проблеми и доцње надлежних у припреми новог Србији неопходног Закона о заштити података о личности.

Комесар Муижниекс високо је оценио рад институције Повереника и однос према слободи медија и истраживачком новинарству посебно.


Упознајте Повереника

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 30.11.2018 У ПРОЦЕДУРИ: 3.359 ОБРАЂЕНО: 71.737

Опширније...
 Портал отворених података