Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић примио је Амбасадора Републике Хрватске, Гордана Бакоту и задржао се с њим у дужем разговору.

Повереник и Амбасадор су разговарали о значају унапређења сарадње између Србије и Хрватске у свим областима у оквиру чега важно место има и сарадња у области заштите података о личности, констатујући да интензитет и личних, пословних и других веза између грађана бивших југословенских република додатно појачава значај сарадње у овој области.

Повереник је нагласио да институција Републике Србије коју представља посебно прати резултате и искуства држава, бивших југословенских република које су постале чланице ЕУ и хармонизовале своје правне поретке са европским.

Разговарано је и о међународној конференцији, посвећеној ступању на снагу Генералне уредбе о заштити података о личности (ГДПР-а), која ће, у организацији Повереника, бити одржана у Београду средином априла ове године, а на којој ће учешће узети повереници или руководиоци агенција за заштиту личних података свих бивших југословенских република.


upoznajte cir

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 28.02.2019. У ПРОЦЕДУРИ: 4.543 ОБРАЂЕНО: 74.961

Опширније...
 Портал отворених података