Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић, отвориће 17. јула 2018. године у 10 часова у Великој сали Скупштине града Врања скуп "Дани Повереника".

Реч је о још једном у низу дводневних скупова чија сврха је обука грађана и запослених, односно ангажованих у органима јавне власти, цивилном сектору, медијима и различитим организацијама и институцијама, с циљем да стекну основна или надограде постојећа знања о праву на приступ информацијама од јавног значаја, праву на заштиту података о личности и да се ближе упознају са радом институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Учесници ће имати прилику да о правима и обавезама које произилазе из Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности разговарају са повереником и сарадницима и другим еминентним стручњацима у области слободног приступа информацијама и заштите података о личности. Поред тога, моћи ће да се ближе упознају са институцијом Повереника, као и да се кроз практичне примере и најзанимљивије случајеве упознају са праксом у примени два закона која Повереник штити. 

Реч је о активностима које се одвијају у оквиру пројекта који Повереник реализује уз подршку Краљевине Норвешке. Планирано је и током 2018. године биће организовано пет дводневних обука о остваривању права из надлежности Повереника у пет различитих градова Србије.

„Дани Повереника“ већ су организовани и одржани у Новом Пазару, Шапцу и Зрењанину, а након Врања биће организовани још и у Пожаревцу.


Упознајте Повереника

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 30.11.2018 У ПРОЦЕДУРИ: 3.359 ОБРАЂЕНО: 71.737

Опширније...
 Портал отворених података