Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је Матеју Норчић Стамчар, отправницу послова Делегације Европске уније у Републици Србији и групу њених сарадника.

Повереник и отправница послова Делегације разговарали су о проблемима у вези са реализацијом задатака утврђених у поглављима 23 и 24 Акционог плана која се тичу правосуђа, људских права, слободе и безбедности.

Отправницу послова Делегације посебно су занимала оцена и мишљење Повереника о садржини Нацрта Закона о заштити података о личности који је недавно презентирало Министарство правде. Повереник је у разговору поновио своје познате оцене о ниском квалитету Нацрта закона, како с нормативног тако и са функционалног аспекта и с тим у вези информисао госте о томе да је Министарству правде доставио обимно (25 страна) мишљење на Нацрт закона.

Отправница послова Делегације замолила је да Повереник копију мишљења на енглеском језику стави на располагање Делегације, што је Повереник прихватио.

Имајући у виду да је транспарентност један од принципа процеса придруживања, што је и у разговору заједнички констатовано, Повереник још једном позива Министарство правде да објави интегрални текст мишљења на Нацрт закона о заштити података о личности који је још пролетос добило из Европске комисије.


upoznajte cir

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 28.6.2019. У ПРОЦЕДУРИ: 3.542 ОБРАЂЕНО: 79.002

Опширније...
 Портал отворених података