Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Родољуб Шабић и председник Скупштине Града Пожаревца Бојан Илић, отвориће 10. септембра 2018. године у Скупштинској сали Скупштине Града Пожаревца скуп "Дани Повереника".

Реч је о последњем у низу дводневних скупова чија сврха је обука грађана и запослених, односно ангажованих у органима јавне власти, цивилном сектору, медијима и различитим организацијама и институцијама, с циљем да стекну основна или надограде постојећа знања о праву на приступ информацијама од јавног значаја, праву на заштиту података о личности и да се ближе упознају са радом институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Учесници ће имати прилику да о правима и обавезама које произилазе из Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и Закона о заштити података о личности разговарају са повереником и сарадницима и другим еминентним стручњацима у области слободног приступа информацијама и заштите података о личности. Поред тога, моћи ће да се ближе упознају са институцијом Повереника, као и да се кроз практичне примере и најзанимљивије случајеве упознају са праксом у примени два закона која Повереник штити. 

Реч је о активностима које се одвијају у оквиру пројекта који Повереник реализује уз подршку Краљевине Норвешке. Планирано је и током 2018. године организовано пет дводневних обука о остваривању права из надлежности Повереника у пет различитих градова Србије.

„Дани Повереника“ већ су организовани и одржани у Новом Пазару, Шапцу, Зрењанину и Врању, а последњи предвиђени скуп организује се у Пожаревцу.


upoznajte cir

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 28.6.2019. У ПРОЦЕДУРИ: 3.542 ОБРАЂЕНО: 79.002

Опширније...
 Портал отворених података