Читај ми

slikaПовереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић примио је данас председника Савета Агенције за заштиту података о личности и слободан приступ информацијама Републике Црне Горе Мухамеда Ђокаја и директора Агенције Чедомира Митровића и задржао се са њима у дугом разговору.

Повереник и његови гости разговарали су о ефектима примене европске Опште уредбе о заштити података (ГДПР) и могућим проблемима у вези са том применом са којима ће се суочавати и грађани и привредни субјекти Србије и Црне Горе.

У разговору су анализирани резултати примене Меморандума о сарадњи који су Повереник и Агенција закључили у децембру прошле године у Подгорици. Изражена је пуна сагласност и задовољство поводом сарадње и размене искустава која се одвија у пријатељској и колегијалној атмосфери и потврђен интерес да се сарадња настави.

Повереник и представници Агенције у потпуности су сагласни у погледу потребе унапређења сарадње са независним органима који обезбеђују заштиту података о личности у другим републикама бивше Југославије, односно у погледу интезивирања сарадње која је већ успостављена потписивањем Декларације Иницијативе 20и7.


upoznajte cir

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 31.7.2019. У ПРОЦЕДУРИ: 3.465 ОБРАЂЕНО: 79.751

Опширније...
 Портал отворених података