ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

У среду 26.9.2018. године од 10,00 до 17,00 часова у Хотелу „Зира“, округли сто на тему „У сусрет изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја“ у организацији УСАИД-а и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

 Учесници округлог стола су г. Родољуб Шабић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, гђа Jacquelyn Williams-Bridgers, директорка Пројекта за одговорну власт, гђа Станојла Мандић, заменица повереника, гђа Rosana Lemut Strle, бивша заменица Информацијског повереника Републике Словеније, угледни универзитетски професори, представници правосудних органа, државних органа и институција, невладиног сектора.

 Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја који је донедавно сматран најбољим законом у овој области, ускоро се мења. Да ли се предложеним решењима стварају недодирљиви органи јавне власти и да ли ће бити заштићених? Да ли ће предложене измене закона обесмислити функцију Повереника за приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности? На ова питања отворени смо да тражимо и пружимо одговоре.

 За све додатне информације можете се обратити г. Марку Милошевићу (имејл: marko.milosevic@poverenik.rs) или гђи Славољупки Павловић (имејл: slavoljupka.pavlovic@poverenik.rs).