ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности данас обележава ;Дан заштите података о личности, 28. јануар 2021. године.

У циљу промоције обележавања Дана заштите података о личности повереник Милан Мариновић је гостовао 27.1.2021. године на телевизији Studio B, Јутарњи програм, истог дана имао је гостовање на кабловској телевизији Nova S, у емисији Преглед дана. На сам дан догађаја повереник је гостовао у Јутарњем програму РТС 1, и имао уживо укључење у Јутарњи програм на телевизији N1. Помоћник генералног секретара,  је, такође,  имао медијска гостовања и то: на регионалној ТВ станици Al Jazeera, TВ Happy, Радио Београд 1 и 2, и Радио 021. На самом обележавању Дана био је присутан велики број новинарских редакција.

У оквиру Недеље приватности, од 25. до 29. јануара 2021. године  која је организована у оквиру заједничког пројекта више организација цивилног друштва „Сачувај приватност – одупри се притиску“ представници службе Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности учествовали су у следећим онлајн панелима“: судска заштита приватности грађана Србије; обрада података о личности за време пандемије и у сусрет новом Закону о социјалној карти. У средишту дискусија била су актуелна питања и проблеми у вези са приватношћу грађана Србије, пре свега у односу на примену правног оквира заштите података о личности.

Због великог интересовања планирана су медијска гостовања повереника и након обележавања Дана заштите података о личности.