ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

15.10 Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности је потписао данас Споразум о сарадњи у пружању подршке јавне управе високошколским установама у образовном процесу, у циљу спровођења стручне праксе за студенте пет државних универзитета - у Београду, Крагујевцу, Нишу, Новом Саду и Новом Пазару.

Овај споразум, поред Повереника, потписало је још 17 државних органа. Ово је први пут да органи државне управе и факултети успоставе системски приступ у унапређењу теоријског знања и практичног рада у државним органима. Стручна пракса биће реализована у току академске 2021/2022. године, у периоду од новембра 2021. до маја 2022. године.

Служба Повереника је до сада већ препозната као институција у којој студенти Правног факултета Универзитета у Београду, седам година заредом, обављају стручну праксу. Студенти се том приликом упознају са радом Повереника, његовим надлежностима, прописима и праксом поступања у областима слободног приступа информацијама од јавног значаја и заштите података о личности.

Овај Споразум најављује и први сајам студентске стручне праксе у јавној управи који ће се одржати 4. и 5. новембра 2021. године, у виду онлајн платформе путем које би студенти једним кликом исказали интересовање за одређени орган државне управе у коме би желели да остваре праксу.