ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић и амбасадор Жозеп Љоверас, шеф делегације Европске комисије разговарали су данас у Београду. Предмет разговора била су питања у вези са приближавањем Србије ЕУ, односно са усклађивањем њеног правног поретка са европским, посебно резултати на плану унапређења људских права и слобода и борбе против злоупотреба и корупције.  

Тим поводом Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Амбасадор Љоверас је у овом разговору потврдио заинтересованост ЕУ за брже приближавање Србије Унији и њену спремност да нам у томе помогне.

Сагласно смо констатовали да усклађивање нашег правног поретка са европским представља веома обиман и комплексан посао чија реализација од наших надлежних органа тражи изузетну одговорност, али и то да усвајање великог броја закона, само по себи није довољно и да је изузетно важно обезбедити примену нових закона успостављањем институција и ангажовањем људи који то могу да ураде. Остваривање новоусвојених стандарда у пракси, у реалном животу је права мера нашег приближавања ЕУ.

У том контексту, наглашавајући значај слободе приступа информацијама за остваривање многих других слобода и права и за борбу против злоупотреба, амбасадор Љоверас је показао велико интересовање за активности и резултате службе Повереника за информације и изразио спремност да пружи помоћ и подршку.“