ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић и Јенс Модвиг директор канцеларије Уједињених нација у нашој земљи разговарали су о резултатима и проблемима у демократској транзицији Србије, а посебно о остваривању слободе приступа информацијама као битној претпоставци успешног тока транзиције.   

С тим у вези Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Директор канцеларије УН подржао је напоре усмерене на унапређење слободе приступа информацијама и као врло вредне оценио резултате рада Повереника за информације и његове службе.

У разговору је потврђена пуна сагласност у вези с тим да слобода приступа информацијама представља битну полугу за остваривање веома важних циљева транзиције, као што су  нпр. власт контролисана од јавности, модерна управа и медији иманентни демократском друштву. Посебан предмет разговора је био допринос који слобода приступа информацијама даје, односно може дати у борби против злоупотреба и корупције.

Сагласно смо оценили да је веома важно да наши органи власти настоје да свакодневно унапређују своје односе са јавношћу, повећавају прегледност свог пословања и чине доступним јавности што више информација. Задовољан сам што је и овај разговор потврдио да у имплементацији демократских стандарда о слободи приступа информацијама можемо рачунати и на подршку и помоћ УН.“