ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић разговарао је данас са Наташом Пирц Мусар, Повереницом за информације Републике Словеније.

Тим поводом, Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Разговор је потврдио да смо успоставили заиста одличне, пријатељске односе који представљају више него солидну основу за наставак конструктивне сарадње. Моја словеначка колегиница са групом сарадника, иначе, борави у Србији у склопу реализације једног међународног пројекта мониторинга примене нашег Закона о слободном приступу информацијама, пројекта за који верујем да ће бити у функцији унапређења примене закона.

Наташа Пирц Мусар је оценила да, на плану унапређења слободе приступа информацијама, гарантовање права на слободан приступ информацијама новим Уставом представља веома значајан резултат.

Посебна тема разговора било је питање заштите података о личности. Сасвим смо сагласни у оцени да Србија треба што пре да донесе савремени Закон о заштити података о личности, јер ће, уз остале негативне ефекте, одсуство тог закона бити крупан и суштински и формалан недостатак у контексту нашег даљег приближавања ЕУ.

Врло сам задовољан договором да интензивирамо сарадњу, што, поред преношења добрих словеначких искустава, подразумева и сугестије у погледу могућих будућих нормативних, организационих и логистичких решења у овој области.“