ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја данас је у Новом Саду са председником Извршног већа Војводине Бојаном Пајтићем разговарао о примени Закона о слободном приступу информацијама у Војводини.

 

У исцрпном разговору посебна пажња била је посвећена проблемима у вези са електронском презентацијом информација о раду покрајинских органа, а договорена је континуирана сарадња у циљу превазилажења тих проблема.     

Тим поводом Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Извршно веће Војводине спада у мали број оних органа власти који су у законском року извршили обавезу објављивања информатора о свом раду, укључујући и његову интернет презентацију. Добро је што је и овом приликом председник Извршног већа показао личну заинтересованост да се исти такав однос према обавезама обезбеди у целокупној структури покрајинске управе. Верујем да ће оно што смо данас договорили дати жељене ефекте.

Договорили смо се да сви покрајински секретаријати, који до сада нису објавили информаторе о раду, изврше ову законску обавезу у најкраћем могућем року.

Договорили смо се и да се у наредном периоду интензивира сарадња  покрајинских секретаријата са Службом Повереника за информације. Та  сарадња има два основна циља. Прво, да буду утврђени и примењени одговарајући стандарди да би се обезбедила актуелност и квалитет садржине информатора о раду покрајинских органа. И друго, да се реализују додатни програми обуке људи који у покрајинским органима непосредно раде на примени Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. “