ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

 

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић и  амбасадор Ханс Ола Урстад, шеф Мисије ОЕБС-а у Србији и Црној Гори, разговарали су данас о резултатима примене Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. У разговору је констатовано да, и поред неких евидентних резултата, и даље постоје проблеми који озбиљно угрожавају квалитетну примену Закона. Потврђена је спремност Мисије ОЕБС-а да помогне напоре усмерене на отклањање тих проблема.         

Тим поводом Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Мисија ОЕБС-а у Србији и Црној Гори и до сада је давала велику подршку инплементацији Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Неке важне активности, као што су на пример серија семинара ради обуке кадрова у органима власти на локалном нивоу и издавање Водича кроз Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја, не би било могуће реализовати без те подршке.

И данашњи разговор је потврдио да ОЕБС оцењује да Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја спада у групу закона чија квалитетна примена је веома важна за укупан процес демократских реформи. Посебно сам задовољан због тога што је амбасадор Урстад потврдио спремност ОЕБС-а да у највећој мери помогне да та примена буде што квалитетнија.“