Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, поздрављајући и подржавајући свако интересовање за информације о коришћењу јавних средстава, без обзира ко је корисник, доставио је ЈП Новинска агенција ТАНЈУГ одговор на захтев за приступ информацијама о евентуалним уплатама Повереника на рачун Новинско-издавачког друштва ФОНЕТ или на рачун Новинске агенције БЕТА.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић, примио је Амбасадора Краљевине Белгије у Србији, Њ.Е. Кунрада Адама.

Теме разговара односиле су се на развој и функционисање институције Повереника, као и на проблеме који се тичу људских права, правосуђа, слободе и безбедности, односно реализације задатака утврђених у поглављима 23 и 24 Акционог плана.

Тема разговора била је и процедура доношења новог Закона о заштити података о личности, односно оцене и мишљења Повереника о садржини Нацрта Закона о заштити података о личности. Повереник је у разговору поновио своје познате оцене о веома ниском квалитету Предлога закона и с тим у вези информисао госта да је у вези с тим упутио и писмо народним посланицима, с обзиром да је Предлог закона тренутно у скупштинској процедури.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић, примио је представнике "Београдске групе родитеља несталих беба" и задржао се са њима у дужем разговору.

Родитељи су изразили захвалност поверенику и његовим сарадницима на томе што су, током више година углавном захваљујући активностима Повереника, долазили до низа информација у вези са проблемом на чијем решавању инсистирају.

slikaПовереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић примио је данас председника Савета Агенције за заштиту података о личности и слободан приступ информацијама Републике Црне Горе Мухамеда Ђокаја и директора Агенције Чедомира Митровића и задржао се са њима у дугом разговору.

Повереник и његови гости разговарали су о ефектима примене европске Опште уредбе о заштити података (ГДПР) и могућим проблемима у вези са том применом са којима ће се суочавати и грађани и привредни субјекти Србије и Црне Горе.

Упознајте Повереника

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 31.10.2018. У ПРОЦЕДУРИ: 3.539 ОБРАЂЕНО: 70.639

Опширније...
 Портал отворених података