Inicijativa mladih 29 7 21 002

Сарадња институције Повереника и ове Иницијативе се наставља трећу годину заредом. С тим у вези данас је одржана обука за, другу групу полазника програма „Како да истражујем и извештавам о стању људских права“, испред Иницијативе младих за људска права, којим се на почетку обратила заменица повереника, Сања Унковић.

FPNПовереник Милан Мариновић и генерални секретар Повереника Маринко Радић посетили су Факултет политичких наука Универзитета у Београду где су са деканом факултета проф. др Драганом Симићем и проф. др Дејаном Миленковићем разговарали о успостављању сарадње Повереника и Факултета политичких наука, посебно у области слободног приступа информацијама од јавног значаја.

Повереник за информације од јавног значаја;и заштиту података личности организовао је 13.7.2021. године обуку за лица овлашћена за поступање по захтевима за приступ информацијама од јавног значаја у организационим јединицама Министарства здравља. Обука је имала за циљ да запослени у Министарству стекну нова, односно надограде постојећа знања о примени Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја и да се ближе упознају са радом институције Повереника.

 Портал отворених података

Збирни месечни статистички
подаци
 у области доступности
информацијама
 и заштите
података
 о личности

на дан 30.6.2021.
У ПРОЦЕДУРИ: 3.544
ОБРАЂЕНО: 101.898

Опширније...