ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

 Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обележава Дан заштите података о личности у петак, 28. јануара 2022. године, од 11.00 до 13.00 часова.

Том приликом указаћемо на тренутно стање заштите података о личности, да ли је и како важећи закон из ове области унапредио остваривање овог права, и на крају каква су очекивања од нове Стратегије заштите података о личности која је у процесу израде.

Говорници ће истаћи значај примене овог права и јачања институције Повереника у процесу европских интеграција Републике Србије. Заменик повереника представиће најновију публикацију под називом „Заштита података о личности: Ставови и мишљења Повереника“.

Овим путем вас позивамо да обележавање догађаја испратите у директном преносу на Youtube каналу Повереника путем следећег линка

slika PalićВишечлана делегација Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, на челу са повереником Миланом Мариновићем и замеником повереника Сањом Унковић, учествује на другој радионици Радне групе за припрему Стратегије заштите података о личности на Палићу. На овој радионици разматрани су визија, општи и посебни циљеви и мере које треба да обухвати Стратегија.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је 20.12.2021. године писмену одлуку Pirelli Tyre S.p.A., са седиштем у Италији, којом ово привредно друштво именује свог представника за Републику Србију, у складу са Законом о заштити података о личности.

Представник овог привредног друштва за Републику Србију је адвокатска канцеларија Karanović & Partners, са седиштем у улици Ресавска број 23, Београд.

Obuka ZZPL 8 9 12 21   Служба Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности одржала је 8. и 9. децембра 2021. године, онлајн обуку на тему „Примена Закона о заштити података о личности“ свим заинтересованим лицима која су нам се обратила за захтевом. ;

Ово је последња обука у 2021. години коју је организовала Служба Повереника из области заштите података о личности. Повереник позива сва заинтересована лица за предстојеће обуке из ове области, да му се обрате са захтевом путем е маил адресе: office@poverenik.rs .

Наглашавамо да су све обуке које Служба Повереника одржава некомерцијалног карактера, без финансијске надокнаде.

Збирни месечни статистички
подаци
 у области доступности
информацијама
 и заштите
података
 о личности

на дан 31.12.2021.
У ПРОЦЕДУРИ: 3.118
ОБРАЂЕНО: 108.330

Опширније...