Sabic FabricioПовереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је данас шефа делегације Европске уније у Србији, амбасадора Сема Фабриција и задржао се са њим у дугом разговору.

Главне теме разговора су биле: процес европских интеграција Србије, а нарочито проблеми у остваривању Акционог плана за поглавље 23, рад и резултати институције Повереника, однос извршне и законодавне власти према институцији Повереника и нови законодавни оквир у области заштите података о личности.

Амбасадор је показао посебно интересовање за ставове Повереника о проблемима у доношењу новог Закона о заштити података о личности као и за значај и ефекте годишњег извештаја који Повереник подноси Народној скупштини.

Амбасадор је посебно нагласио важност деловања Повереника као независне институције у области заштите података о личности и исказао спремност ЕУ да помогне даљем развоју и јачању институције.


Упознајте Повереника

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 30.9.2018. У ПРОЦЕДУРИ: 3.847 ОБРАЂЕНО: 69.274

Опширније...
 Портал отворених података