Читај ми

Од среде 26.9. до петка 28.9.2018. године биће организовано низ догађаја којима се обележава Међународни дан права јавности да зна.

-           У среду 26.9.2018. године од 10,00 до 17,00 часова у Хотелу „Зира“, биће одржан округли сто на тему „У сусрет изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја“ у организацији УСАИД-а и Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

-           У четвртак 27.9.2018. године од 12,00 до 14,30 часова у Медија центру биће одржан Форум о слободном приступу информацијама – „Зашто је слободан приступ информацијама важан за нас?“ у организацији УСАИД-а и ЦРТЕ.

-           У петак 28.9.2018. године од 11,00 до 14,00 часова, у свечаној сали Kлуба посланика, у Улици Толстојева 2, у Београду, биће свечано обележен Међународни дан права јавности да зна у организацији Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Мисије ОЕБС у Србији. Том приликом традиционално Повереник ће уручити признања представницима органа јавних власти који су се у протеклих годину дана истакли у афирмисању права јавности да зна и транспарентности рада.

            Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја који је донедавно сматран најбољим законом у овој области, ускоро се мења. Да ли се предложеним решењима стварају недодирљиви органи јавне власти и да ли ће бити заштићених? Да ли ће предложене измене закона обесмислити функцију Повереника за приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности? На ова питања отворени смо да тражимо и пружимо одговоре.

            За све додатне информације можете се обратити г. Марку Милошевићу на имејл: као и гђи Славољупки Павловић на имејл: .


upoznajte cir

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 31.5.2019. У ПРОЦЕДУРИ: 3.572 ОБРАЂЕНО: 78.265

Опширније...
 Портал отворених података