Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољуб Шабић доставио је Народној скупштини одговор на посланичко питање које је посланик Александар Мартиновић поставио на седници Народне скупштине 2.октобра 2018.године.

То "посланичко питање" постављено је у уличарском маниру, пропраћено увредама попут "лажни повереник" и ничим аргументованим тешким оптужбама да повереник "ради против интереса државе" и инсинуацијама да "ради за стране службе". Ради се о наставку континуиране акције протурања неистина и увреда на рачун институције и личности Повереника. У исту сврху служе и питања која је на истој седници Мартиновић (у вези са радом Повереника) поставио ДРИ. И у тим питањима Мартиновић се служи измишљотинама и једну непрецизну новинарску интерпретацију догађаја представља као изјаве повереника, па измишља да је повереник нпр. изјавио да је лично позвао ДРИ, и да је Извештај ДРИ објављен на сајту ДРИ, иако повереник то никад није рекао, напротив, у више наврата је рекао (БЛИЦ 1.10.2018., ТВ Н1 27.9.2018.) да није било потребе да позива ДРИ, јер је већ била у редовној контроли, као и да ће Извештај ДРИ тек бити објављен.

Постављајући питања "да ли је истина" пропраћена констатацијом "као што је Шабић рекао", за ствари које Шабић уопште није рекао, односно о којима је говорио сасвим обрнуто, Мартиновић провидно, малициозно покушава да од ДРИ добије одговоре којима би "доказао" да повереник "не говори истину".

Независно од Мартиновићеве злонамерности, па и од чињенице да на посланичка питања Влада и други органи власти, више практично уопште не одговарају, повереник је, поштујући значај који овом институту придаје Устав Републике Србије, одговорио.


upoznajte cir

Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности на дан 30.4.2019. У ПРОЦЕДУРИ: 3.450 ОБРАЂЕНО: 77.518

Опширније...
 Портал отворених података