Читај ми

Monografija poverenika 15 godina korica 2 final Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, уз учешће великог броја представника органа власти, дипломатског кора, медија, удружења грађана, организовао је скуп посвећен обележавању 15 година од успостављања институције Повереника. На скупу је представљена и „Јубиларна монографија 15 година рада Повереника“.;

Присутнима су се обратили Станојла Мандић, заменица повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Маринко Радић, генерални секретар службе Повереника, Мојца Прелесник (Mojca Prelesnik), словеначка повереница и Невена Ружић, помоћница генералног секретара.

Поводом обележавања 15 година од успостављања институције Повереника, заменица повереника, Станојла Мандић, осврнула се на стање у области слободног приступа информацијама и заштите података о личности.

Бројка од 76.239 предмета, као и пораст броја предмета из године у годину, говори о препознавању потребе за постојањем овог независног орана. Генерални секретар се осврнуо на развој службе која је почела са 6 запослених у првој години, да би у 2019. служба бројала 76 људи, која је упркос кадровским и финансијским потешкоћама успела да привуче и задржи одличан кадар.

Надовезујући се на претходно изнете тврдње, Невена Ружић је указала да се све наведено и више од тога, налази у публикацији „Јубиларна монографија - 15 година рада Повереника“

На крају свечаног дела, словеначкој повереници Мојци Прелесник, уручена је захвалница за институционалну подршку и сарадњу, која се протеже од оснивања институције Повереника.


Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

на дан 30.4.2020.
У ПРОЦЕДУРИ: 3.533
ОБРАЂЕНО: 90.082

Опширније...
 Портал отворених података