ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, као независан државни орган надлежан за контролу поштовања два од основних људских права - права на обавештеност и права на заштиту приватности, констатује да је, у мору лоших и ружних вести, у ово време тешких искушења за цео свет, за грађане Србије најважнија али и најпотребнија информација од јавног значаја да од данас у Србију почиње да стиже помоћ из НР Кине.

Непотребно је и спомињати колико је ова вест, у времену затворених граница и изразитог одсуства солидарности међу државама, значајна за све наше грађане.

Помоћ у медицинској опреми и медицинским и заштитним средствима, а посебно, што је можда још значајније, у виду слања тима медицинских стручњака који су успели да у својој држави обуздају пошаст звану корона вирус, представља не само, толико потребну а тешко доступну, неопходну помоћ нашој држави и, пре свега, нашем здравственом систему, већ, што је подједнако значајно, и преко потребан морални подстицај и подршка за све грађане Србије, који нас уверава да нисмо сами у овој борби са подмуклим невидљивим непријатељем.

И као што се мноштво пута у историји потврдило да се прави пријатељ у невољи познаје, руководство и грађани НР Кине су овим гестом великог доброчинства показали да су нам прави и одани пријатељи, иако и сами у ситуацији у којој трпе тешке последице проузроковане корона вирусом.

Још једном, по ко зна који пут, показује се да није богат онај који поседује велике количине новца и друге материјалне вредности већ онај који има тако добре и тако велике и искрене пријатеље као што су Србији и њеним грађанима најмногољуднији народ и најмногољуднија држава света.

Овај несебични чин хуманости и доброчинства мора остати вечно запамћен и дубоко урезан у колективном сећању нашег народа као чин који је дошао у једном од најтежих тренутака у нашој историји.

Вечна захвалност НР Кини, њеном руководству и пријатељском кинеском народу за све што за нас чине у овим туробним данима великих искушења.

Живеле Република Србија и Народна Република Кина и сви њихови грађани!

Заједно до победе у борби против корона вируса!