Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић данас је у Ваљеву присуствовао отварању општинске канцеларије за слободан приступ информацијама од јавног значаја.

 

Након тога, Повереник је узео учешће у раду семинара о примени Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, организованог у сарадњи са НВО Транспарентност Србија и Европски покрет, намењеног представницима локалне самоуправе из општина Колубарског округа.  

Поздрављајући отварање канцеларије за слободан приступ информацијама од јавног значаја у Ваљеву Повереник је, поред осталог, изјавио:

„Јавност рада је један од најмоћнијих механизама за супротстављање корупцији, а истовремено и прави начин за остваривање поверења грађана. У развијеним демократским земљама важи принцип да улагања у ову сврху нису трошкови, већ инвестиције које се могу вишеструко исплатити. Гест локалних власти у Ваљеву да средства, добијена од Министарства за државну управу и локалну самоуправу, уложи управо у стварање могућности за бољу контролу власти од стране грађана, показује уважавање овог принципа и за свако је поштовање.“


Збирни месечни статистички подаци

у области доступности информацијама

и заштите података о личности

на дан 31.5.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.337

ОБРАЂЕНО: 90.777

Опширније...
 Портал отворених података