ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Анализа прописа који уређују сектор безбедности са аспекта заштите ;података о личности  је израђена у оквиру пројекта ОЕБС-а „Консолидовање процеса демократизације у сектору безбедности у Републици Србији.  То је прва  анализа прописа из поједине области  након ступања на снагу Закона о заштити података о личности у оквиру које је  обухваћено преко 90 прописа од којих су 34 закони у  области сектора безбедности. Ставови изнети у овој анализи не представљају нужно званични став Мисије ОЕБС-а у Србији.  

https://www.osce.org/sr/mission-to-serbia/473013 

Истраживање је спроведено уз финансијску подршку Шведске агенције за међународну развојну сарадњу у оквиру пројекта Мисије ОЕБС-а у Србији - Консолидовање процеса демократизације у сектору безбедности у Републици Србији.

Преузми датотеку

Перцепција грађана о заштити података о личности

Истраживање је урађено у оквиру пројекта "Заштита узбуњивача" који спроводи Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, а подржава Амбасада Велике Британије.

powerpointПреузми датотеку

Едукативни материјали садржани у овом  наслову намењени су обуци лица овлашћених за поступање по захтевима за слободан приступ информацијама од јавног значаја у органима јавне власти, а настали су као резултат анализе сачињене од стране Организације Транспарентност Србија у оквиру пројекта НИП-а „Слободан приступ информацијама - јачање капацитета", реализованог посредством Министарства за државну управу и локалну самоуправу, уз подршку Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, и имају за крајњи циљ унапређење примене Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја.

Преузмите датотеку:
zipАналитички и едукативни материјали.zip
Величина документа: 6MB