НасловнаСаопштења и актуелностиПОВЕРЕНИК ПРИМИО в.д. ЗАШТИТНИКА ГРАЂАНА
понедељак, 13 март 2017 12:42
Штампа

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности примио је данас Милоша Јанковића, вршиоца дужности Заштитника грађана.

Милош Јанковић обавестио је Повереника о томе да су завршене активности на изради Годишњег извештаја институције Заштитника грађана и да ће Извештај у наредних неколико дана, како закон предвиђа, бити достављен Народној скупштини. Повереник је узвратио информацијама о раду на Годишњем извештају Повереника који се приводи крају и о томе да ће извештај, како закон предвиђа, до краја марта бити достављен Народној скупштини и презентиран јавности.

Повереник и в.д. Заштитника грађана су сагласни да је важно да сви државни органи уредно извршавају своје законске обавезе, што се свакако односи и на обавезу достављања Извештаја. У том контексту оцењују да је забрињавајуће то што Народна скупштина, противно закону и Пословнику, није разматрала извештаје независних институција за претходне две године и да Скупштина тако и себе и јавност лишава импулса који би могли бити веома корисни за решавање проблема у различитим областима људских права.

Повереник и в.д Заштитника грађана су заједнички оценили досадашњу вишегодишњу сарадњу две институције као веома добру. Оцењују да ће се таква сарадња и у ситуацији у којој институцију Заштитника грађана води и представља вршилац дужности наставити на исти начин, а повереник је изразио уверавање да ће вршиоцу дужности пружити пуну институционалну, колегијалну и личну подршку.

model-zakona-baner-cir

Статистика

  • Збирни месечни статистички подаци у области доступности информацијама и заштите података о личности

    на дан 31.10.2017.

    У ПРОЦЕДУРИ: 4.186

    ОБРАЂЕНО: 56.291

    Опширније...

centralni-registar-baner-cir


get_adobe_reader
portal-otvorenih-podataka-cir
novi zup cir
АДРЕСАР 
ЦЕНТРАЛНИ РЕГИСТАР

О Централном регистру
Претрага Централног регистра
КОНТАКТ

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности
Булевар краља Александра 15, Београд 11000
Тел: +381 11 3408 900     Факс: +381 11 3343 379
Емаил: office@poverenik.rs