Читај ми

Станојла Мандић, заменица; Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности учествовала је на Трећем скупу „Иницијатива 2017“ који је одржан 26-28. маја 2019. године, у Будви. Представници Повереника који су учествовали у раду овог скупа били су и Маринко Радић, генерални секретар и Златко Петровић, помоћник генералног секретара.

Групу „Иницијатива 2017“ чине надзорни органи за заштиту података о личности Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске, Косова, Северне Македоније, Словеније и Србије, чији су представници говорили о стању усклађености националног законодавства са Општом уредбом за заштити податка (ГДПР).

Већина држава чији надзорни органи за заштиту података о личности чине групу „Иницијатива 2017“, а у овом моменту то су Босна и Херцеговина, Црна Гора, Северна Македонија и Словеније, нису донеле своје законе у циљу усклађивања са ГДПР, због чега су руководиоци  надзорних органа групе „Иницијатива 2017“ позвали надлежне органе тих држава да то учине што пре.


Збирни месечни статистички

подаци у области доступности

информацијама и заштите

података о личности

на дан 30.11.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.115

ОБРАЂЕНО: 95.482

Опширније...
 Портал отворених података