Читај ми

NVO5.9.2019 Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, примио је данас представнике организација цивилног друштва које су, поред осталог, посвећене заштити приватности и података о личности, и то: Комитета правника за људска права (Yucom), Шер Фондације (Share), Партнера за демократске промене Србија (Партнери Србија) и Београдског центра за безбедносну политику (БЦБП).

Ове организације су обавестиле Повереника о својим досадашњим, као и планираним активностима у наредном периоду, у вези са изазовима које доноси примена Закона о заштити података о личности.

Повереник је посебно указао да ће у наредном периоду одржати бројне обуке за одговарајуће представнике руковалаца и обрађивача података о личности, како би се ови што боље оспособили за примену Закона о заштити података о личности.

Такође, Повереник је истакао и да организације цивилног друштва сматра компетентним и одговорним сарадницима у области заштите података о личности, посебно у наступајућим активностима подизања јавне свести о правима и обавезама које произлазе из предметног Закона.


Збирни месечни статистички подаци

у области доступности информацијама

и заштите података о личности

на дан 31.5.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.337

ОБРАЂЕНО: 90.777

Опширније...
 Портал отворених података