Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, Милан Мариновић, примио је данас представнике УСАИД Пројекта за одговорну власт (GAI), Jacquelyn Williams-Bridgers и Benjamin Allen, са сарадницима.

У дужем, отвореном и срдачном разговору, повереник је упознао представнике УСАИД са активностима које реализује, као и са изменама и допунама Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја које је предложио надлежном Министарству за државну управу и локалну самоуправу. Истовремено, повереник је најавио обележавање Међународног дана права јавности да зна, 28. септембра 2019. године и поновио позив представницима УСАИД да узму учешће на овом скупу.

Такође, повереник је упознао представнике УСАИД и са актуелним изазовима у односу на примену Закона о заштити података о личности, као и са активностима које, с тим у вези, остварује и које планира да остварује у наредном периоду, с посебним акцентом на предстојеће обуке великог броја руковалаца и обрађивача података о личности.

Представници УСАИД су се захвалили на свим примљеним информацијама и изразили спремност да подрже Повереника у његовим активностима на афирмацији, како права на приступ информацијама од јавног значаја, тако и права на заштиту података о личности.


Збирни месечни статистички

подаци у области доступности 

информацијама и заштите

података о личности

на дан 30.6.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.337

ОБРАЂЕНО: 90.777

Опширније...
 Портал отворених података