Читај ми

Међународна конференција „Заштита података о личности“, одржава се у Москви, 07. новембра 2019, а организатор Конференције је, 10. пут по реду, руско тело надлежно за заштиту података о личности - Роскомнадзор.

Теме о којима се дискутује на Конференцији, поред осталог су: усклађивање националног законодавства у области заштите података о личности са међународним документима, обрада тзв. великих података, анонимизација података о личности, интернет као изазов и претња приватности, заштита права лица на која се подаци односе.

На Конференцији учествују Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Златко Петровић, помоћник генералног секретара, са излагањем на тему „Нови правни оквир заштите података о личности у Републици Србији“.

Пре почетка Конференције одржан је састанак повереника Милана Мариновића и Александра Александровича Жарова, директора Роскомнадзора, на ком су разменили искуства о текућој ситуацији у области заштите података о личности у обе државе и потписали Кодекс добре праксе.


Збирни месечни статистички

подаци у области доступности

информацијама и заштите података о личности

на дан 31.8.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.232

ОБРАЂЕНО: 93.288

Опширније...
 Портал отворених података