ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

pravo javnosti da zna 16 9 za sajt 003Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности обележава Међународни дан права јавности да зна у уторак, 28. септембра 2021. године, од 11.00 до 12.30 часова, у сарадњи са Мисијом ОЕБС у Србији.

Услед ситуације која је проузрокована вирусом SARS-CoV-2 и ове године Међународни дан права јавности да зна обележиће се у складу са прописаним мерама надлежних органа. Наиме, само говорници и добитници награда ће бити присутни у свечаној сали Клуба посланика уз поштовање прописаних превентивних мера.

Говорници су: г. Милан Мариновић, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, њ.е. Емануеле Жиофре (Emanuele Giaufret), шеф Делегације ЕУ у Србији, њ.е. Јан Брату (Jan Braathu), шеф Мисије ОЕБС у Србији, г. Тобиас Флесенкемпер (Tobias Flesenkemper), шеф Мисије Савета Европе у Београду, гђа Сузан Фриц (Susan Fritz), вршилац дужности директора Мисије УСАИД у Србији.

Овај дан се обележава у ишчекивању измена и допуна Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја, којим се између осталог уводи кажњавање органа јавне власти због „ћутања администрације“ на поднет захтев за слободан приступ информацијама од јавног значаја. Такође, повећава се број институција које ће бити у обавези да имају информатор о раду, што ће грађанима олакшати доступност информација од јавног значаја.

Као и сваке године доделиће се награде органима власти који су својим радом допринели афирмисању права јавности да зна. После две године биће додељено и посебно признање за највећи допринос афирмисању права на приступ информацијама (статуета).

Током обележавања Међународног дана права јавности да зна, помоћник секретара гђа Славољупка Павловић представиће и најновију јубиларну публикацију „Ставови и мишљења Повереника“.

Oвај догађај можете испратити путем следећег линка https://youtu.be/-pC8ro3QVBE,  у директном преносу на званичном Youtube каналу Повереника.


 Портал отворених података

Збирни месечни статистички

подаци у области доступности

информацијама и заштите

података о личности

на дан 30.9.2021.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.266

ОБРАЂЕНО: 104.752

Опширније...