ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Читај ми

Dodela diploma KragujevacЗаменица повереника Сања Унковић и в. д. помоћника генералног секретара Марко Антић присуствовали су 11. јуна 2022. године свечаној додели сертификата кратког програма студија „Правна заштита података и приступ информацијама“ на Правном факултету у Крагујевцу. То је прва генерација студената која је добила звање менаџера из оба права у надлежности Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности.

Циљ овог програма је да се подигне ниво стручности кадрова у областима заштите података о личности и приступа информацијама од јавног значаја, како би се систематски и детаљно упознали са правима које грађани имају у погледу заштите њихових података о личности и добијања информација од јавног значаја, што би требало да допринесе подизању ефикасности и квалитета рада  управе, али и већој сигурности података наших грађана.

Из Службе Повереника предавачи на овом кратком програму су били повереник Милан Мариновић, заменица повереника Сања Унковић, и в.д. помоћника генералног секретара из Сектора за надзор Марко Антић.