ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

12 10 21 Служба Повереника данас је, у организацији са УСАИД-овим Пројектом за одговорну власт, одржала онлајн обуку на тему „Примена Закона о заштити података о личности“ за чланове Фармацеутске коморе Србије.

Повереник Милан Мариновић истакао је да је ово први пут да Служба Повереника организује обуку за субјекте који рукују подацима о здрављу физичких лица, који, због своје осетљивости, представљају посебну врсту података о личности и смеју се обрађивати под веома рестриктивним условима. Повереник се захвалио УСАИД Пројекту на иницијативи за реализацијом ове врсте обуке и истакао да чланови Фармацеутске коморе морају располагати одговарајућим знањем о заштити података о личности, како би могли да испуне све обавезе које им Закон прописује, а чије кршење повлачи и прекршајну одговорност.

Златко Петровић, помоћник генералног секретара у Служби Повереника и предавач на овој обуци, полазницима је ближе објаснио примену Закона о заштити података о личности, обавезе руковаоца и обрађивача, одговарајуће организационе, техничке и кадровске мере које се морају обезбедити приликом обраде осетљивих података о личности, као и надлежност Повереника у овој области.

Све детаље о поступку именовања лица за заштиту података о личности можете пронаћи на интернет страници Повереника .

Збирни месечни 

статистички подаци 

на дан: 29.3.2024.

У ПРОЦЕДУРИ: 13.460

ОБРАЂЕНО: 153.085

Опширније...