ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

ПОЛИТИКА ПРИВАТНОСТИ

Овом интернет страницом управља Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности (у даљем тексту: Повереник) и одговоран је за садржаје који се на њој налазе. Повереник поштује приватност својих корисника и због тога не обрађује никакве информације о кориснику, као што су IP адресе, адресе е-поште и / или друге информације о посетиоцима странице. Управо због тога Повереник и не користи "колачиће" путем којих би било могуће прикупити неке од Ваших података о личности.

"Колачић" је мали податак који веб страница може послати вашем претраживачу, а који се онда може чувати на тврдом диску. Ако сте забринути због ваше приватности и коришћења технологије "колачићи", можете подесити прегледач да вас обавести када примите "колачић". Можете да поставите свој прегледач да одбије "колачиће" које покушавају послати друге веб странице.

Такође, не користимо Google аналитику или неку врсту сличне услуге за прикупљање података.

Повереник на својој веб страници путем линкова Вам даје могућност повезивања са другим веб страницама (Google+, YouTube канал Повереника), баш као што се те странице могу повезати са нашом.  

Важно је да знате да друге веб странице функционишу у складу са њиховим Условима коришћења и Правилима приватности и да Повереник нема контролу над истима, да не поседује њихове податке, нити може да гарантује, или да буде одговоран за било који садржај, рекламу, производе или друге материјале који су доступни на тим веб страницама.

На нашој интернет страници https://www.poverenik.rs/sr/ интегрисали смо преко софтверског додатка, прикључка (plug-in), наш службени Твитер налог @PoverenikRS на којем постављамо и неке информације које, да то нисмо учинили, не би биле видљиве на самом сајту. Тим налогом управља америчка компанија Twitter у складу са својом Политиком приватности и због поменутог прикључка на сајту, у могућности је да прати и посетиоце https://www.poverenik.rs .

Из наведеног разлога предлажемо да на својим претраживачима инсталирате Privacy Badger (бесплатан додатак који је направила Фондација за електронске границе (Electronic Frontier Foundation – EFF), организација која се бави заштитом права у дигиталном свету), или други алат који вас штити од праћења док прегледате веб.

У случају да дође до измене постојеће Политике приватности, благовремено ћемо вас обавестити на уочљив начин.