Читај ми

 

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић разговарао је данас са Керолин Јангр, шефом канцеларије Светске банке у Србији, и њеним сарадницима о стању корупције у нашој земљи и о функционисању антикорупцијских органа и тела.     

Тим поводом, Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Представници Светске банке, оцењујући корупцију као један од најозбиљнијих проблема са којима је Србија суочена, стоје на становишту да је неопходно појачати све антикорупцијске потенцијале. Наглашавајући значај правосуђа и других репресивних механизама за борбу против корупције, оцењују да је подједнако важно и успостављање превентивних антикорупцијских механизама.

С тим у вези, потпуно смо сагласни да је неспоран значај прегледности пословања јавних органа, транспарентности јавних финансија и, разуме се, права јавности на слободан приступ информацијама.

Посебно сам задовољан због тога што су представници Светске банке у потпуности подржали настојања Повереника за информације и његове Службе да се подаци о располагању финансијским и другим материјалним јавним ресурсима третирају као информације од прворазредног јавног значаја које у сваком тренутку треба да буду доступне јавности и изразили спремност да, с тим у вези, пруже подршку.“


Збирни месечни статистички подаци

у области доступности информацијама

и заштите података о личности

на дан 31.7.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.325

ОБРАЂЕНО: 92.513

Опширније...
 Портал отворених података