Читај ми

 

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић примио је данас амбасадора Ханс Ола Урстада, шефа Мисије ОЕБС-а у Србији и његове сараднике. Разговарано је о досадашњим резултатима у примени Закона о слободном приступу информацијама, и о уставним одредбама којима се гарантује слободан приступ информацијама.    

Поводом тога Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Разговор је потврдио потпуну сагласност у погледу оцене досадашњих резултата и постојећих проблема у примени Закона о слободном приступу информацијама. Заједничка је оцена да је неопходно урадити много више на плану активирања механизама одговорности за кршење Закона и обезбеђење извршења одлука Повереника. Такође, пуну сагласност смо констатовали и у погледу значаја брзог доношења и инплементације савремених закона о класификацији поверљивих података и о заштити података о личности.

Мисија ОЕБС-а је и до сада пружала значајну помоћ и подршку у инплементацији Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. У неким фазама примене Закона та је помоћ била дословно драгоцена јер без ње тешко да би се ишта могло урадити. Веома је добро и важно што је амбасадор Урстад и данас потврдио безрезервну спремност мисије ОЕБС-а да настави да даје подршку у остваривању слободе приступа информацијама у нашој земљи.“


Збирни месечни статистички

подаци у области доступности

информацијама и заштите

података о личности

на дан 30.11.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.115

ОБРАЂЕНО: 95.482

Опширније...
 Портал отворених података