Читај ми

Поводом Дана Републике Италије који се обележава данас, 2 јуна, повереник Милан Мариновић упутио је искрене честитке Његовој Екселенцији, амбасадору Републике Италије у Србији, господину Карлу Ло Кашу.

Том приликом, повереник Мариновић се осврнуо на чињеницу да се 2 јун обележава у Италији као Дан Републике, у знак сећања на референдум одржан на данашњи дан 1946. године, када су грађани Италије, међу њима тада први пут и жене, изгласали Републику.

Повереник Мариновић је такође изразио разумевање и подршку ставу да Амбасада Републике Италије у Србији, као и све друге италијанске амбасаде широм света, неће приредити традиционални пријем поводом Дана Републике, из поштовања према жртвама пандемије вируса COVID-19, која је посебно тешко погодила Италију.

Повереник Мариновић констатовао је и да се у овом тренутку још увек не може славити Италија и њене културне и друге вредности, као што још увек туристи не могу да уживају у културној, уметничкој и свакој другој баштини на тлу Италије, већ се и даље мора предано радити на потпуном сузбијању пандемије вируса COVID-19.;

На крају, повереник Мариновић је изразио веровање да ће Република Италија, као и цело човечанство, доследним деловањем ускоро сузбити ову пандемију и створити услове за поновно отварање граница и слободно кретање људи, а тиме и поновно успостављање традиционалног начина живота који је постојао пре пандемије.


Збирни месечни статистички

подаци у области доступности

информацијама и заштите података о личности

на дан 31.8.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.232

ОБРАЂЕНО: 93.288

Опширније...
 Портал отворених података