Читај ми

Данас се широм света обележава Светски дан слободе медија. Прослављајући овај дан, повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић позива све органе власти да поштују слободу медија и изражавања и њихово право на приступ информацијама од јавног значаја. Повереник указује да органи власти морају да транспарентно и благовремено објављују информације којима располажу.

„ Колико је важна улога слободног новинарства показала је и ова глобална пандемија COVID-19, кроз потребу да се грађанима пруже проверене, правовремене и поуздане информације. Новинари су свој задатак у овим тешким условима успешно урадили. Слобода медија представља темељ демократског друштва, владавине права, уважавања различитости и поштовања достојанства“, истиче повереник Милан Мариновић.

Повереник још једном захваљује свим медијима на поштовању приватности и заштите података о личности лица која су позитивнa на коронавирус, објављујући само минимум неопходних података у циљу заштите јавног здравља и смањења броја оболелих


 Портал отворених података

Збирни месечни статистички
подаци
 у области доступности
информацијама
 и заштите
података
 о личности

на дан 31.5.2021.
У ПРОЦЕДУРИ: 3.512
ОБРАЂЕНО: 101.066

Опширније...