Читај ми

Menadzeri zzpl Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и декан Факултета безбедности Универзитета у Београду данас су, у Клубу посланика у Београду, уручили сертификате првој генерацији студената, који су завршили кратак програм студија „Обука менаџера за заштиту података о личности“.

Кратак програм студија је јединствен образовни програм у Србији који омогућава стручно оспособљавање лица за заштиту података о личности, у складу са прописима и међународним и домаћим стандардима, након чега студенти добијају звање менаџера заштите података о личности.

Проф. др Владимир Цветковић, декан Факултета безбедности, истакао је да се ова врста студијског програма први пут организује у окриљу Београдског универзитета, и да је то пионирски подухват за ;њихов факултет. Нагласио је и да им је циљ да привуку полазнике из земље али и региона, како би допринели ширењу и јачању безбедносне културе у области заштите података о личности.

Повереник Милан Мариновић захвалио се декану Факултета безбедности, на изузетној сарадњи и увођењу овог права у наставне програме факултета. Служба Повереника учествовала је у практичној настави и стручном усавршавању кадрова за заштиту података о личности.

„У наредном периоду посебну пажњу посветићемо континуираној едукацији младих и унапређивању знања из ове области на различитим образовним нивоима у Србији. Један од циљева је и увођење ових садржаја у наставне програме основних и средњих школа, као и едукација лица за заштиту података о личности у школама. Наша замисао је да кроз обуке и пилот пројекте едукујемо и запослене и ученике у области овог права“, истакао је повереник Мариновић.


 Портал отворених података

Збирни месечни статистички
подаци
 у области доступности
информацијама
 и заштите
података
 о личности

на дан 31.5.2021.
У ПРОЦЕДУРИ: 3.512
ОБРАЂЕНО: 101.066

Опширније...