Читај ми

 

Данас је у Београду одржан последњи у серији семинара организованих у сарадњи Повереника за информације од јавног значаја и Центра за професионализацију медија, у оквиру пројекта „Закон о слободном приступу информацијама од јавног значаја - шта сваки новинар треба да зна“.        

У Београду, Новом Саду и Нишу одржано је шест оваквих семинара. Програм обуке обухватио је више десетина новинара из преко тридесет редакција штампаних и електронских медија.

Тим поводом Повереник за информације Родољуб Шабић изјавио је следеће:

„Новинари и медији могу и треба да дају велики допринос примени Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја. Разуме се, да би то могли потребан је одговарајући ниво знања. Зато сам посебно задовољан релативно великим бројем полазника семинара организованих у сарадњи са Центром за професионализацију медија.

Било би веома корисно да оваквих програма буде и убудуће.

Због тога ће Служба Повереника за информације, у границама објективне могућности, и у наредном периоду настојати да, у сарадњи са Центром за професионализацију медија и другим професионалним организацијама новинара, реализује сличне пројекте.“


Збирни месечни статистички

подаци у области доступности

информацијама и заштите

података о личности

на дан 30.11.2020.

У ПРОЦЕДУРИ: 3.115

ОБРАЂЕНО: 95.482

Опширније...
 Портал отворених података