ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Читај ми

NS3„Усвајањем Измена и допуна Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја Повереник је добио могућност да отвори канцеларије и изван свог седишта како би сви грађани Србије имали једнаку могућност приступа овој институцији. Данас отварамо у Новом Саду прву регионалну канцеларију Повереника“, рекао је Повереник Милан Мариновић на свечаном отварању. Он је истакао да су до сада грађани Београда били донекле привилеговани у могућности остваривања својих права из надлежности Повереника зато што су могли лично да предају поднеске Поверенику и да се брже и лакше информишу о својим правима. Сада ће отварањем канцеларије у Новом Саду и грађани Војводине имати ту могућност.

„Желим да напоменем да ћемо ускоро уз помоћ челних људи из регионалних центара Ниша и Крагујевца, отворити и најављене друге две канцеларије. Тиме ће право на слободан приступ информацијама од јавног значаја и заштиту података о личности бити једнако доступно свим грађанима у целој Србији“, поручио је Повереник Мариновић на крају излагања.

Свечаности поводом отварања прве регионалне канцеларије Повереника присуствовали су представници локалне самоуправе, председник Прекршајног суда у Новом Саду и представници медија.