ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Караван „Дигитална експедиција“ 21. и 22. априла посетио је Прибој као другу станицу у овој години. Представници Службе Повереника Душко Гудурић и Драган Миловановић, у просторијама Регионалног иновационог Стартап центра у Прибоју, одржали су предавање за ђаке петог и шестог разреда основне школе. Циљ ових предавања је да децу подучимо о томе шта су подаци о личности, како могу безбедно да их користе и коме могу да се обрате уколико дође до њихове злоупотребе.

На едукацији деце планирано је да се ради сукцесивно, а први у низу корака је и промоција брошуре намењене нашим најмлађима под називом “Подаци о личности су наше благо, како их можемо заштитити?”, аутора Драгана Илића, познатог психолога и новинара, а коју је припремио Повереник уз помоћ програма „Нова писменост“, који заједнички реализују Америчка агенција за међународни развој (USAID) и организација Propulsion.  

 Уз помоћ UNDP обезбеђене су штампане верзије ове брошуре за сву децу и заинтересоване грађане који нас посете на предавањима у оквиру“ Дигиталне експедиције“, док је сви остали  могу преузети бесплатно у  електронском формату на сајту Повереника.

Ове године Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности се придружио Каравану „Дигитална експедиција”, који је покренут пре две године на иницијативу председнице Владе Србије Ане Брнабић. Кроз тематска предавања и разговоре са експертима Министарства информисања и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Канцеларије за ИТ и еУправу, грађани имају прилику да сазнају све о дигиталној писмености, важности дигиталних вештина, безбедном понашању у онлине свету, као и о осталим предностима употребе интернета и дигиталног простора. Обуке каравана намењене су најширој популацији, од младих и њихових родитеља до најстаријих суграђана и државних службеника и ове године обићи ће још осам градова. Више о томе можете пронаћи на https://digitalnaekspedicija.gov.rs/

 

kolaz priboj