ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Читај ми

Pov EU

 

Краљево, 15.12.2023.

У сали Градске управе у Краљеву, у петак 15.12.2023. године, са почетком у 10:30, одржана је панел дискусија на тему праћења спровођења новог Закона о заштити података о личности, којој су присуствовали руковаоци података о личности, заинтересовани представници организација цивилног друштва и медија.

У панел дискусији учестовали су Повереник Милан Мариновић и заменица Повереника Сања Унковић као и представници Службе Повереника.

Циљ панел дискусије је био разматрање примене новог Закона о заштити података о личности; и сагледавање могућности за његову бољу примену.

Током панел дискусије, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Милан Мариновић представио је актуелни тренутак у заштити података о личности у Републици Србији.

 Заменица Повереника Сања Унковић представила је положај институције Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, надлежности Повереника са акцентом на заштиту података о личности. У панел дискусији учествовали су и представници Службе Повереника из Сектора за надзор над заштитом података о личности и Сектора за хармонизацију прописа и нормативне послове.

Панел дискусије, које се у склопу пројектне подршке реализују у наредном периоду у 15 одабраних јединица локалне самоуправе, посебно су значајне и за подизање свести шире јавности и информисање грађана.

Подршку организацији панел дискусија пружа пројекат „Јачање владавине права у Републици Србији“ (ЕУ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ И ЗА ОСНОВНА ПРАВА) заједнички финансиран од стране ЕУ и немачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој (БМЗ). За имплементацију пројектних активности у вези са заштитом података о личности задужен је Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).

OSCE Stronger Together

Kraljevo ZZPL