ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Читај ми

Ради потпуног, тачног и истинитог информисања јавности, а поводом текста објављеног у дневном листу „Данас“ 27. децембра 2023. године под насловом „Одговор о Вучићевом писму заглављен у ПИО“, Повереник издаје следеће саопштење:

Дана 26. децембра 2023. године, око поднева, Повереник је позван од стране новинара дневног листа „Данас“ Данила Савовића и упитан да ли је нешто предузео поводом „Вучићевог слања писма пензионерима“. Повереник је информисао новинара да је упућен допис Републичком фонду за пензијско и инвалидско осигурање са питањима у односу на могућу неовлашћену обраду података о личности, а у вези са „писмима“ које је Александар Вучић упутио пензионерима, и да ће даље поступање Повереника зависити од утврђених чињеница. Том приликом Повереник није изјавио, како стоји у наслову објављеног текста, да је „Одговор о Вучићевом писму заглављен у ПИО“, нити је у било ком контексту споменуо „Председништво“.

Повереник и овом приликом, још једном, апелује на све представнике средстава јавног информисања да његове изјаве не објављују онако како нису дате, зато што то доводи или може довести до погрешног и непотпуног информисања јавности, што није у интересу грађана.