ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Читај ми

Престоница Летоније је домаћин 32. Конференције европских државних тела за заштиту података о личности (тзв. Пролећна конференције) која се одржава од 14. до 16. маја 2024. године у Националном парку Межапаркс у Риги.

Првог дана конференције, након уводног обраћања директорке Државног инспектората за заштиту података Летоније гђе Јекатарине Мацуке, председнице Европског одбора за заштиту података гђе Ану Талус и члана Јединице за заштиту података о личности при Савету Европе г. Петера Кимпиана, учесницима су представљени примери из праксе Суда правде Европске уније и Европског суда за људска права који су релевантни за заштиту података о личности на нивоу држава чланица ЕУ и Савета Европе.

На тродневној конференцији разматрају се бројне значајне теме, укључујући положај и независност државних тела за заштиту података у складу са европском регулативом, изазови које пред заштиту података поставља развој дигитализације и електронске трговине, заштита података о личности у контексту садржаја које креира вештачка интелигенција, заштита деце као корисника онлајн платформи, као и однос Опште уредбе о заштити података и прописа о спречавању прања новца.

Riga Konferencija