ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИlogo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ

Читај ми

12.4 Повереник Милан Мариновић и заменица Повереника Сања Унковић примили су јуче студенте који ће обављати двонедељну стручну праксу код Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности. То је осма генерација студената са Клинике за еколошко право Правног факултета у Београду и прва студената који су се пријавили за ову праксу путем Сајма студентске стручне праксе у јавној управи 2021/2022.

Студенти ће током обављања стручне праксе имати прилику да примене досадашња теоријска знања и стекну потпуно нове вештине за струку за коју се образују, да се ближе упознају са радним окружењем ове институције. Том приликом указано је на значај едукације и стручног усавршавања студената у овим областима. Посебно је истакнута актуелна сарадња са Факултетом безбедности у Београду, у виду кратког програма студија за менаџере у области заштите података о личности, и са Правним факултетом у Крагујевцу, за будуће менаџере за приступ информацијама и заштите података о личности.

Недавно је потписан и Споразум о сарадњи са Правним факултетом у Новом Саду, а у плану је да се сарадња оствари и са другим високошколским институцијама у Србији.


Збирни месечни статистички
подаци у области доступности
информацијама и заштите
података о личности

 на дан 28.4.2022.

У ПРОЦЕДУРИ: 2.888

ОБРАЂЕНО: 112.348

Опширније...