ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

poverenik odluke i stavovi poverenika po izjavljenim zalbama korice za odobrenjeОво је прва публикација са одлукама и ставовима Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности по жалбама изјављеним у области заштите података о личности.

Ова публикација је осмишљена као инструктивни приручник који садржи око 40 одлука Повереника. Тако, кроз приказане примере из праксе Повереника, грађани могу ближе да се упознају са правима која им припадају по Закону о заштити података о личности, и то: право на обавештење о обради података, право на увид и издавање копије података, као и права поводом извршеног увида: право на исправку, допуну, ажурирање, брисање као и прекид и привремену обуставу обраде. Право на заштиту података о личности је важно, Уставом утврђено право, које законима још увек није одговарајуће уређено, због чега је, поред осталог, знатно мање конзумирано у пракси. Ова публикација би требало да допринесе ближој едукацији и порасту свести грађана о њиховим правима у вези са заштитом података о личности.

С друге стране, очекујем да ће публикација послужити и руковаоцима података за потпуну и доследну примену Закона о заштити података о личности у пракси и тиме допринети ефикаснијем остваривању права грађана у вези са заштитом података о личности.

Публикација 1.