ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности традиционално прославља Дан заштите података о личности који ће ове године бити обележен у понедељак 30. јануара 2023. године, у Привредној Комори Србије, сала 1, Ресавска 13-15, од 11.00 часова.

Прошле су три године од доношења новог Закона о заштити података о личности и поставља се питање да ли сада руковаоци испуњавају своје законске обавезе и именују лица за заштиту података а са друге стране да ли стране компаније именују своје представнике у Републици Србији? Које активности институција Повереника предузима у циљу унапређења заштите података наших грађана а која је пракса у земљама Европске Уније из ове области?

Током обележавања Дана, заменица Повереника за заштиту података о личности Сања Унковић представиће најновију публикацију са бројним примерима из праксе у области надзора над применом Закона о заштити података о личности, у делу поступања по притужбама грађана, као и у делу мишљења и ставова Повереника иницираних захтевима разних субјеката.

У циљу едукације најмлађих, основаца и средњошколаца институција Повереника је у сарадњи са организацијом Propulsion и новинаром и психологом Драганом Илићем израдила Брошуру за децу која ће бити представљена овом приликом.

 

zastita srp finalno

 Agenda 2023