ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

У Служби Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности отпочело је спровођење двонедељне стручне праксе коју ова институција спроводи на основу неколико програма сарадње са високошколским установама. Ради се о деветој генерацији студената са Клинике за еколошко право Правног факултета у Београду и о другој генерацији студената који су се пријавили за ову праксу путем Сајма студентске стручне праксе у јавној управи, а ове године праксу похађају и студенти Правног факултета Универзитета Унион.

Током уводног обраћања указано је на значај едукације и стручног усавршавања студената у овим областима. Посебно је истакнута актуелна сарадња са Факултетом безбедности у Београду у виду кратког програма студија за менаџере у области заштите података о личности, као и са Правним факултетом у Крагујевцу где се школују будући менаџери за приступ информацијама и заштиту података о личности.

Током двонедељне праксе, студенти ће бити у прилици да се упознају са применом ова два Уставом загарантована права, јер се, са изузетком успостављене сарадње са два именована факултета, материја слободног приступа информацијама и заштите података о личности не налази у редовним програмима ниједног факултета. Поред стицања ових знања, студентима се пружа прилика да стекну увид у организациону структуру и начин рада Службе Повереника.

 

Poverenik 2

 

Poverenik 1