ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Представници Службе Повереника Маја Величковић, Душко Гудурић и Драган Миловановић су 29. и 30. септембра у оквиру Дигиталне експедиције одржали предавања за ђаке виших разреда основне школе из Обреновца и околине. Предавања су одржана у просторијама новоотворене зграде библиотеке „Влада Аксентијевић“ у Обреновцу. Том приликом деци су представљени нови видео спотови, прилагођени најмлађима, а који се ових дана емитују на бројним телевизијским станицама у оквиру кампање „Подаци о личности су наше благо, како их можемо заштитити?“. Повереник је уз помоћ програма „Нова писменост“, који заједнички реализују Америчка агенција за међународни развој (USAID) и организација Propulsion припремио брошуру за децу, чији је аутор Драган Илић, наведене спотове за децу и телевизијску кампању.

Циљ ових предавања је едукација најмлађих суграђана као представника нове генерације која расте у добу убрзаног развоја вештачке интелигенције и свеопште дигитализације о томе шта су подаци о личности, зашто и како их могу заштитити као и како они сами могу помоћи старијим суграђанима који се не сналазе у новом дигиталном окружењу.

Караван „Дигитална експедиција” се спроводи уз подршку Министарства информисања и телекомуникација, Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Канцеларије за ИТ и еУправу, Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и у партнерству са Програмом Уједињених нација за развој (UNDP), Америчком агенцијом за међународни развој (USAID) и европском организацијом Propulsion.

Више информација можете потражити на сајту digitalnaekspedicija.gov.rs.

 

DigXObrenovac