ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Славољупка Павловић, в.д. помоћница генералног секретара (Сектор за жалбе и извршења у области приступа информацијама) у Служби Повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности одржала је 09. новембра 2023. године онлајн обуку из области примене Закона о слободном приступу информацијама од јавног значаја за 120 представника различитих органа јавне власти. Обука под називом „Како исправно поступити по захтеву за приступ информацијама  -корак по корак“ била је усмерена на отклањање најчешћих грешака у поступању органа јавне власти по захтевима за приступ информацијама.

Обуци су присуствовали представници различитих органа јавне власти, понајвише из органа локалне самоуправе, центара за социјални рад, здравствених установа и научних института. Питања на која се након предавања одговарало доказ су оправданости овако усмерене обуке на конкретне, учестале проблеме и недоумице у поступању по пријему захтева за приступ информацијама. Полазници обуке су упознати са тиме о чему се посебно мора водити рачуна приликом поступања по захтевима и шта се и у ком року мора доставити Поверенику у поступку по жалби, да би поступање било исправно. 

Презентацију са предавања можете преузети ОВДЕ (пдф верзија).

Наплата нужних трошкова израде копије документа на којима се налазе информације од јавног значаја, врши се на рачун Управе за трезор Министарства финансија 840-742328843-30, модел 97, са позивом на број општине.

Уколико сте заинтересовани за обуке које организује Повереник, обратите се са Вашим захтевом на имејл office@poverenik.rs

 

Obuka 9 11 2023 Slavoljupka