ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

03.12.2008.Заштитник грађана, Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и Агенција за борбу против корупције апелују на све учеснике у изборној кампањи да поштују слово и дух прописа и да се уздрже од свих поступака којима се непосредно или посредно угрожава истинска слобода грађана у остваривању изборног права и права у вези са изборима.

Три независна контролна органа посебно указују да се у изборној кампањи не смеју употребљавати јавне службе и ресурси нити задовољавати здравствене и социјалне потребе грађана. Нема места агресивности у кампањама „од врата до врата" које грађани доживљавају као претњу, а посебно је недозвољено евидентирање грађана без њихове изричите и писане сагласности. Предизборне активности у школама, обдаништима, играоницама и сличним просторима са децом недопуштене су и крајње непримерене.

Иако контролни органи, у границама својих овлашћења, поступају по појединачним притужбама грађана, али и по службеној дужности, ради заштите и унапређења достигнутог степена политичких права нужно је да изборни такмаци успоставе виши степен самоконтроле и уважавања права грађана на истинску слободу политичког избора.

Збирни месечни 

статистички подаци 

на дан: 29.3.2024.

У ПРОЦЕДУРИ: 13.460

ОБРАЂЕНО: 153.085

Опширније...