ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ


logo novi


ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ



logo novi

ПОВЕРЕНИК
ЗА ИНФОРМАЦИЈЕ ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА
И ЗАШТИТУ ПОДАТАКА О ЛИЧНОСТИ





Читај ми

Повереник за информације од јавног значаја Родољуб Шабић разговарао је са Чарлсом Горенсом и Андреасом Гросом, известиоцима Мониторинг комитета Парламентарне скупштине Савета Европе. Разговор је вођен у оквиру мониторинг процедуре испуњавања обавеза које је Република Србија преузела чланством у Савету Европе.  

 

С тим у вези, Повереник Родољуб Шабић је изјавио:

„Предмет разговора била су питања у вези са усклађивањем нашег правног поретка са европским у складу са стандардима који су афирмисани у оквиру СЕ и ЕУ. Посебан предмет интересовања били су практични резултати остварени на пољу људских права и слобода и у борби против корупције.

У разговору је наглашено да уз усвајање нових закона подједнак значај има стварање услова за њихову примену у реалном животу. Задовољан сам због тога што су, у том контексту, известиоци Мониторинг комитета као веома важне оценили помаке на плану унапређења слободе приступа информацијама и допринос који томе дају Повереник за информације и његова служба, као и због тога што је овај разговор потврдио да у процесу усвајања европских демократских стандарда укључујући и слободу приступа информацијама можемо рачунати на помоћ и подршку Савета Европе.“

Збирни месечни 

статистички подаци 

на дан: 29.3.2024.

У ПРОЦЕДУРИ: 13.460

ОБРАЂЕНО: 153.085

Опширније...